Настройки на ума

Книга първа

Напълно закономерно, настройките на ума са в началото на уроците на трейдъра милионер. Те са базата, върху която се надгражда неговата концепция за програмирането на успеха и използваната от него стратегия за печалба. Те ни помагат и да станем машини за пари.

Чрез правилни настройки на ума можем да си спестим доста пари и нерви на финансовите пазари. Сами по себе си те НЕ са разковничето за постигане на успех на борсата, но са необходими, за да сложат ред в мисленето и знанията на трейдъра.

Успехът в трейдинга се гради върху същата информация, с която разполагат всички трейдъри. Свещен Граал в нашата професия НЕ съществува. Секретът е в начина, по който преработваме наличната информация и в търговските решения, които взимаме.

Дали го разбираме или не, ние търгуваме с ума си. Това е инструментът, с който анализираме пазара, отваряме и затваряме позиции. Всеки начинаещ пристъпва към финансовите пазари като изградена личност със своя характер и начин на мислене. В тях има палитра от качества и настройки на ума, много от които са неподходящи за трейдърската професия. Знанията и практическият опит на пазара само се добавят към нашата личност, без да я променят. Нашето поведение като трейдъри обаче се определя точно от качествата и настройките на ума, с които ние действаме и в други области. Затова е добре да започнем да ги коригираме още от самото начало.

Но обикновено ние бързаме да започнем да печелим и тръгваме неподготвени по трудния път. В резултат на това скоро затъваме в загуби и изпадаме в отчаяние. Малцина обаче си дават сметка, че за да промениш резултатите от своята търговия, задължително трябва да промениш начина си на мислене. А рестартът започва с правилните настройки на ума. Това трябва да случи бавно и полека, или иначе казано – да дадеш време на времето.

 

| | | 30/04/2017 14:49

Leave a Reply

© 2023 Уроци на трейдъра милионер
myBook v1.2 powered by WordPress