Програмиране на успех

Книга втора

Едно е да знаеш, друго е да искаш, но далеч по-трудно е да го направиш. Знанията и практическият опит на пазара само се добавят към нашата личност, без да я променят. Поведението ни като трейдъри се определя от качествата на нашия характер, с които действаме и в други области. Навсякъде, каквото и да правим, ние сме такива, каквито сме. Щом някое качество на нашия характер ни пречи за постигането на успех, ние трябва да го премахнем от цялостната си личност.

Най-често, хората са самодоволни от себе си и със същото самодоволство идват на финансовите пазари. Борсовата търговия обаче НЕ са сладкарница, където можеш да получиш всяка паста от витрината. Като възпитаници на западната демокрация, мнозина от нас са загубили способността да казват „не” на себе си. Лишени от тези съпротивителни сили, начинаещите стават лесна плячка на собствената си безхарактерност.

Заедно с мен участвате в един от бутиковите семинари на трейдъра милионер, посветен на  програмирането на успеха – упорита самостоятелна работа за интегриране на необходимите качества в личността на трейдъра. Изискват се специални индивидуални усилия въпросните качества да се интегрират и да променят характера на човек.

За разлика от знанията, които можем да получим отвън, психологическата подготовка всеки трябва да извърши сам със себе си. Никой кандидат-трейдър няма толкова железен характер, колкото се изисква, за да постигне успех в търговията. Това масово се подценява от начинаещите, а тази тема отсъства от традиционното обучение.

И в тази книга трейдърът милионер провокира с простота на своите разсъждения и с необикновеното съчетание между успех и нестандартно мислене. Представя свои оригинални разбирания за необходимостта от полагането на няколко на брой усърдия за каляване на характера, които, според него, са отличителна черта на победителите.

Стъпка по стъпка той ни води към създаването алгоритъм за взимане на добри търговски решения, който по аналогия компютърната програма може да се използва многократно за постигане на определени резултати. А това е начинът, по който успешните трейдъри програмират своя успех.

| | | 30/04/2017 14:50

Leave a Reply

© 2021 Уроци на трейдъра милионер
myBook v1.2 powered by WordPress