Машина за пари

Книга четвърта

Четвъртата книга е по-различна от останалите. С трейдъра милионер няма да се разхождаме в Созопол, Барселона, Монако или на друго култово място. Няма да комбинираме бира и морски дарове, да пием сангрия или да се полюшваме на яхта. В „Машина за пари” ще имаме само сеанси по скайпа, а аз смирено ще изпълнявам указанията на стоя наставник.

Независимо от трите семестъра по Настройки на ума, Програмиране на успех и Стратегия за печалба, аз продължавам да бъда лош трейдър. Поради тази причина Тим е принуден да стане мой коуч, за да провокира вътрешните ми сили, а аз да превърна потенциала си в успех.

За първи път участвам в такава програма и установявам, че нашите коучинг сеанси надграждат всичките ни досегашни разговори. Разбира се, фокусът е върху спецификата на трейдинга, но понякога те се разпростират дори и върху аспекти от личностното ми развитие. А както обикновено, Тим обогатява речта си с метафори, сравнения и притчи.

Работата на всяка машина е скучна, еднообразна, и монотонна. Така трябва да изглежда и успешният трейдинг. Машината за пари обаче, в която искаме да се превърнем като трейдъри, не се върти непрекъснато като печатарска преса, а стартира само от време на време, подчинена от волята и уменията ни. А уцелването на подходящите моменти за влизане и за излизане от сделка се оказва доста трудно, когато на „бойното поле” се разиграват собствените ни пари. Психиката ни ври от емоции, а само ние единствено можем да поставим нещата под контрол.

Самоконтролът е решаващ за успеха на трейдъра и е отличителна черта на победителите. Застанали сами пред монитора и пред изкушенията за печалба, на трейдърите е изключително трудно да постъпват така, както знаят, че е правилно. Задачата на Тим никак не е лесна, защото коучингът трябва да ме превърне в машина за пари.

 

 

| | | 30/04/2017 14:52

Leave a Reply

© 2023 Уроци на трейдъра милионер
myBook v1.2 powered by WordPress